Leírás
A bor alapanyagául szolgáló szőlőt minden évben korán szüreteljük, (augusztus vége-szeptember eleje) nem teljesen érett állapotban. Ez azért szükséges, hogy megőrizhessük a savakat, az aromákat és ezáltal könnyed, friss, illatos borokat készíthetünk. A leszedett szőlőt gyorsan feldolgozzuk, bogyózzuk és préseljük, préselésnél rövid ideig áztatjuk. A színanyagok kevésbé oldódnak ki a szőlő héjából, ezért lesz a színe világos, rózsaszín, vöröshagymahéj szín. A kipréselt mustot először megtisztítjuk, majd 14 napig 14-15?C-on erjesztjük. Ez az alacsony hőmérséklet is arra szolgál, hogy megőrizzük a friss gyümölcsízeket, zamatokat, intenzív illatokat. Erjedés után frissen palackozzuk a borokat, hogy továbbra is megőrizzük palackba zárva a bor frissességét, üdeségét, zamatait, hiszen ez a Rosé bor lényege.
Vélemények
Paraméterek
Ár | 1553Ft |
Borvidék | Szekszárd |
Jelleg | Száraz |
Rozé | Cuvée |
Szín: | Rosé |
db |